Plundrové těsto
Publikováno 19.01.2011 v 21:56 v kategorii Plundrové těsto, přečteno: 165x
Příprava:
Připravuje se ze 2 těst z kynutého těsta a tukového čtverce. Kynuté těsto: připravujeme z hlatké mouky,vejce,trochu soli,vody,octa. Vypracujeme v těsto. Tukoví čtverec: připravíme z margarýnu například z hery. Do tuku vtřeme mouku. Vypracujeme. A z obou těst uděláme stejný čtverec jako s kynutého těsta. Dáme do lednice na 1 hodinu. Po 1 hodině vyndáme obje těsta. Jako první rozválíme kynuté těsto tak aby měl tvar kříže. A doprostřed tohoto kříže dáme tukoví čtverec. Přehneme všechny strany přes tukoví čtverec a rozválíme. Po rozválení přehneme těsto na 4 krát potom na 3 krát a naposledy na 2 krát složené těsto vždy otočíme o 90 stupňů.
Komentáře
Celkem 0 komentářů